Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Klarna hittar lösning på nya hundreglerna i New Yorks tunnelbana

Publicerad: 29 november 2019, 10:44

I New York får man inte längre ta med sig hunden så länge den inte är ”omsluten av en behållare”. För att charma stadens hundägare släpper Klarna och FLB Europa nu sin egen version av en ”doggybag”.


Ämnen i artikeln:

FLB EuropaKlarna

För Klarna är USA en av de viktigaste marknaderna att etablera sig på, vilket inte minst bolagets intensiva marknadsföring vittnar om. Just nu går de med en stor kampanj riktad till hundägare i New York, ”Who's a good shopper?”. Inom ramen för kampanjen har de bland annat öppnat upp en groomingsalong för såväl hundar som dess ägare, samarbetat med stora ”hundinfluencers” och lanserat Klarnas Doggy Bag.

Doggybagen är en respons på de nya lagar som säger att hundar inte längre får vistas i New Yorks tunnelbana så länge de inte är i någon form av behållare. Bakom initiativet står FLB Europa medan 72andSunny Amsterdam ansvarar för kampanjen somhelhet.

– Dagens konsumenter vill liera sig med varumärken som erbjuder en djupare relation och som förstår hur de vill shoppa - oavsett om det handlar om att erbjuda ett betalsätt som passar deras livsstil eller som kommunicerar på ett mer personligt sätt. I den här kampanjen har vi sett hundar för vad de är, en förlängning av sina ägares familj. Vi försökte hitta ett sätt att nå hundägarna på ett sätt som resonerar med vad de älskar samtidigt som vi introducerar dem för Klarna, säger Klarnas CMO David Sandström.

Inom kort kommer nästa fas i hundkampanjen. Då kommer Klarna köra en utomhuskampanj i hundhöjd. På tavlorna kommer de placera olika hundleksaker som förbipasserande hundar är tänkta att leka med. I anslutning till tavlorna kommer de även visa upp en rad julprylar, utvalda av influencerkontot ”The Dogist”, som finns tillgängliga för köp i Klarnappen.

En av profilerna som synts med Klarnas doggybag är Thor Björnsson, främst känd från rollen som ”The Mountain” i serien Game of Thrones.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FLB EuropaKlarna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.