Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Klarna satsar på lokala profiler - inleder samarbete med Elle

Publicerad: 25 juni 2020, 11:43

Thérèse Hellström, Martin Hansson, Happy Jankell, Markiz Tainton, Sabina Ddumba och Petter. Saknas på bild: Linnea Henriksson

Foto: Emma Svensson

Petter, Linnea Henriksson, Sabina Ddumba och Happy Jankell knyts till Klarna.


Ämnen i artikeln:

KlarnaElle

Tidigare i våras meddelade Klarna att de inlett ett samarbete med microinfluencerplattformen Society Icon, något som innebar ett avsteg från Klarnas tidigare kändissamarbeten. Nu presenterar de ytterligare samarbeten med mer lokala profiler. Genom sitt ”Klarna Squad”, bestående av bland andra artister som Sabina Ddumba och Petter samt modeprofiler som Martin Hansson och Thérèse Hellström, hoppas de kunna öka engagemanget på hemmamarknaden. Profilerna är alla knutna till Elle. Liknande profilgrupper kommer sättas upp på andra marknader.

LÄS MER: Showbiz, konverteringar och skuldsättning – därför är varumärket allt i Klarnas strid om USA

– Vi tror mycket på långsiktiga relationer och har därför valt ut våra ambassadörer med stor omsorg. Samarbetet är en möjlighet för oss att verkligen belysa bredden av våra tjänster inom shopping och det är därför viktigt för oss med profiler som både är inspirerande men också ansvarsfulla, säger Christian Cabau, marknadschef på Klarna.

Inledningsvis löper samarbetet året ut och profilerna kommer sprida innehåll i både sina egna och i Klarnas kanaler.

– Vi på Elle drivs av att underhålla, engagera och inspirera våra läsare och följare, allt ifrån att visa trender och inspirera till medvetna val och köp till att lyfta tjänster som förenklar vardagen. Klarna är ett livsstilsvarumärke och en tjänst för nästa generation som gör mycket av sin shopping online, och något som går helt i linje med vad vi vill förmedla till våra läsare, säger Cia Jansson, chefredaktör på Elle.

PODCAST: Skuldfällan växer – är Klarna FÖR Smoooth?

"Klarna Squad" består av:

Thérèse Hellström, Martin Hansson, Happy Jankell, Markiz Tainton, Sabina Ddumba, Petter och Linnea Henriksson

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

KlarnaElle

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.