fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Klart: Björn Kjellman tar över som Ica-Stig – och Suzanne Reuter får nyskapad roll i Ica-såpan

Publicerad: 31 januari 2021, 20:16

Björn Kjellman och Suzanne Reuter är nya stjärnor i Icas reklamsåpa.

Foto: Skärmdump

Under söndagskvällen avslöjades det i en ny reklamfilm vem som tar över som Ica-Stig efter Loa Falkman. Det blir förhandsfavoriten Björn Kjellman som axlar rollen som Sveriges mest kända reklamkaraktär. Han får sällskap av Suzanne Reuter som får en ny roll i Icas rekordlånga reklamsåpa – som Stigs syster Ica-Stina.

Ämnen i artikeln:

Ica-StigIcaNya Ica-StigReklamfilmKing

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Sedan det i slutet av december stod klart att Loa Falkman skulle sluta som Ica-Stig efter sex år har diskussionen om vem som ska ta över som den älskade reklamkaraktären gått på högvarv runtom i landet. Spekulationerna har varit många, det gäller inte minst i Resumés mejlinkorg där en mängd gissningar på tronföljare strömmat in under veckorna.

Ica har eldat på engagemanget genom att varje vecka släppa ledtrådar om nya Ica-Stig, där den senaste reklamfilmen gav en vink om att det rör sig om en man i övre medelåldern. Lägst odds när spelbolagen stängde spelet på Ica-Stig hade skådespelarna Björn Kjellman och Suzanne Reuter

Under söndagskvällen var väntan äntligen över – och det visar sig att oddsen stämde. I en ny reklamfilm från matjätten i TV4 avslöjades det att det mycket riktigt blir förhandstippade Björn Kjellman som tar som över Sveriges mest kända reklamkaraktär Ica-Stig. Han får sällskap av Suzanne Reuter som axlar en helt ny roll i reklamsåpan som Ica-Stigs syster Stina. Se reklamfilmen ”Berättelsen om Stig och Stina” längre ner i artikeln. 

Läs mer

Ica-såpan fyller 20 – därför fungerar den fortfarande 

Mannen bakom Ica-såpan talar ut: ”Ja, Ica-såpan har hängt lös” 

Ica-såpan lever vidare 20 år senare – men vad hände med de andra reklamklassikerna? 

King om Loa Falkmans avhopp: ”En James Bond-roll”

I ett pressmeddelande berättar Ica att Ica-Stina är Stigs världsvana och självsäkra storasyster som, efter många års rundresande i världen, återvänder till butiken. Stina, som äger 51 procent av Ica-butiken, har mycket att säga till om som delägare och storasyster, något som kommer att märkas i kommande filmer från Ica. 

Björn Kjellman och Suzanne Reuter har båda långa skådespelarkarriärer bakom sig. Bland Björn Kjellmans kändaste roller finns Adam i Adam & Eva, där han spelade mot Josefin Nilsson, och Pelle Svanslös i den älskade julkalendern med samma namn. Han har även flera musikaler på sitt CV och medverkade i Melodifestivalen 2006. Suzanne Reuter är känd från klassiker som Rederiet, Lorry och Svensson Svensson och senast i populära SVT-serien Vår tid är nu. 

– Det är väldigt roligt att vara med om att introducera en ny karaktär i Ica-såpan, särskilt som det finns fler kvinnliga handlare i dag. Så det här ser jag fram emot, säger Suzanne Reuter i pressmeddelandet. 

Björn Kjellman kommenterar: 

– Det känns väldigt spännande att ta sig an den här rollen som mina kollegor gjort så bra de senaste 19 åren. Jag hoppas kunna göra min egen tolkning utan att klanta till det fullständigt.

Ica-såpan, som reklambyrån King ligger bakom, lanserades 2001 och har hamnat i Guinness Rekordbok som världens längsta reklamkoncept. Från början var det tänkt att det skulle bli fem avsnitt. 20 år senare har det producerats hundratals. 

– Att valet föll på just Björn och Suzanne var för att de, förutom att vara några av Sveriges bästa och mest välmeriterade skådisar, har en underbar komisk timing som vi tror och hoppas kommer underhålla svenska folket. Vi ville också ge utrymme för en kvinna att få representera handlarrollen även i våra reklamfilmer, för att spegla de många duktiga kvinnliga Ica-handlare som finns där ute, säger Josefin Lundmark, marknadsdirektör på Ica.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev