Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Klart: Carl Philip har designat jackor för A-One

Publicerad: 11 februari 2014, 12:04

Foto: Press. TV4.

Resumé kunde förra hösten avslöja att prins Carl Philip hade på gång en kollektion sportjackor för det klassiska märket A-One. Nu står det klart att A-One återlanseras genom en kollektion herr- och damjackor formgivna av just Bernadotte & Kylberg.


Ämnen i artikeln:

Prins Carl PhilipOve Sundberg

– Det var en inspirerande utmaning för oss att utveckla en produkt med  ett nytt sätt att se på både formgivning och tillvägagångssätt. Genom  det här arbetet har vi fått jobba med en kollektion som handlar lika  mycket om form som om funktion, säger Bernadotte & Kylberg i en  kommentar.

A-One är ett svenskt varumärke som grundades av designern och produktutvecklaren Terje Cambrand år 1977.

Bolaget  meddelar nu att man nu har inlett ett längre samarbete med Bernadotte  & Kylberg, vilket är ett bolag som består av prins Carl Philip och  Oskar Kylberg.

A-One-jackorna  har kännetecknats av detaljer och materialval som passar sportutövare  ända sedan bolagets start – NK och Snowlife var stora återförsäljare av  jackorna.

Visionen med de nya jackorna har varit att skapa: ”funktionella och eleganta jackor som passar en urban vardag.”

Kollektionen består av dam- och herrjackor i dun och vaxad bomull.

–  Genom projektets gång har Bernadotte & Kylberg visat ett intressant  sätt att utmana det förväntade och konventionella när det kommer till  formgivning av kläder, säger Ove Sundberg, vd på A-One i en kommentar.

Bolaget ägs av Another Clothing Concept, ACC, sedan 2005.

Jackorna säljs exklusivt på MQ från och med den 13 mars i år.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.