Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Klassiska julsånger – i plågsamma getversioner

Publicerad: 4 december 2015, 09:57

ActionAid vill fortfarande att du ska ge bort en get i julklapp. Nu har de också släppt en julskiva med getcovers på kända julvisor.

ActionAid är välgörenhetsorganisationen som vill att du ger bort en get i julklapp. Nu tar man konceptet vidare och släpper en julskiva där tackor och bockar tolkar julsånger på sitt egna vis.


– Vi ville arbeta med humor för att skapa effekt i en tid då väldigt många varumärken söker människors uppmärksamhet. För ActionAid är geten en viktig symbol för att motverka fattigdom, så vi landade snabbt i lösningen att rida på get-trenden och skapa ett julalbum av sjungande getter, säger Linn Petrén på Wenderfalck.

ActionAid introducerade den alternativa gåvan, geten, 2006 och sedan dess har man fortsatt att anävnda den i både marknadsföring och rent konkret som något man faktiskt kan skänka bort till någon som faktiskt inte behöver fler prylar. Nu tar man alltså konceptet vidare.

– Wenderfalck har visat på mycket god insikt i vår utmaning att nå ut med vårt budskap och samtidigt sticka ut i bruset där många slåss om uppmärksamheten inför jul. Idén att ta fram en julskiva med sjungande getter kändes självklar när vi fick idén presenterad, säger Sara Hjelm, communications manager på ActionAid Sverige.

Alla intäkter från albumet går till AcionAids arbete med att minska fattigdomen.

Arbetsgrupp

Wenderfalck
Linn Petrén – kundansvarig
Linn Jacobsson – planner
Petter Rudwall – cd
Greta Rönneskog – ad
Maria Hansson – pr-rådgivare
Didrik Persson – kreatör, ansvarig för film
Benjamin Brodin – ansvarig för sociala medier
Dolores Jansson – projektassistent
Daniela Westmark – praktikant
Magnus Ziegler – praktikant

Musikproducent
Carl Cerstrand

Se och lyssna på ett smakprov från julskivan:

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.