Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kling bakom Försäkringskassans nya filmer

Publicerad: 3 oktober 2012, 08:24

Bild från ena reklamfilmen.

Johan Kling, som gjort kritikerrosade långfilmerna ”Puss” och ”Darling” har regisserat Lowe Brindfors nya reklamfilmer för Försäkringskassan.


Ämnen i artikeln:

FörsäkringskassanLowe Brindfors

Lowe Brindfors vann Försäkringskassan som ny kund för ett år sedan. Nu  släpper de två nya reklamfilmer som ska visa att det blivit enklare det  är att anmäla ”vård av barn” samt att söka bostadsbidrag. Lowe Brindfors uppdrag är att visa på hur det som tidigare upplevts som krångligt blivit lite enklare.

Filmerna är regisserade av Johan Kling på Callboy. Han har gjort sig  känd som långfilmsregissör för kritikerrosade ”Darling” och ”Puss”.

– I de här filmerna fokuserar vi på vabba och bostadsbidrag. När dagisintyget tas bort blir det enklare att vabba. Under hösten  lanserar vi också en vabb-app. När det gäller Bostadsbidraget så ser  vi att det finns många unga som kan vara berättigade till bostadsbidrag,  men som  inte söker, säger Peter Nygren, kommunikationsspecialist på  Försäkringskassan i en kommentar.

Filmerna börjar gå i TV4 i dag och under fem veckor framåt.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.