Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Klippet som kartlägger distraherade chaufförer

Publicerad: 12 april 2016, 13:08

På 20 minuter är det 185 personer som låter sig distraheras av till exempel mobilen eller mat – samtidigt som de kör bil. Det visar en kartläggning i ett filmklipp som är filmat i Florida.


Under 20 minuter har man kartlagt hur många förare som är distraherade på ett eller annat sätt. Det är en väg i Florida som bevakas, och under de 20 minuterna passerar totalt 2151 bilister. Av dem var 185 förare distraherade i sin körning, vilket utgör 8,6 procent. 81 procent av de 185 pratade i telefonen, över 9 procent sms:ade och 6 procent åt mat.

Det är Sr22 Agency som ligger bakom filmen, och med den vill de lägga de oroväckande siffrorna kring trafikolyckor i ett verkligt sammanhang, skriver Adweek. I klippet blinkar varje bil till i olika färger beroende på vad som har orsakat distraktionen, och däremellan får man ta del av statistik gällande trafikolyckor i USA. År 2013 dog 3100 personer, och 424 000 skadades, som en konsekvens av distraktion i bilkörningen.

Titta på klippet här:

Louise Lindberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.