lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Klirr planerar nya neddragningar

Publicerad: 6 november 2014, 12:41

Klirrs vd Fabian Zwedberg.

Resumé kunde i början av året rapportera att Klirr inledde fackliga förhandlingar och drog ned personalstyrkan efter att flera av byråns kunder valt att dra ned sin budget. Nu pekar allt på att det blir nya uppsägningar hos Klirr – byrån har redan haft särskilda möten med den personal som i så fall berörs.

Ämnen i artikeln:

KlirrFabian ZwedbergReklam

KB

Karl-Johan Byttner


– Det stämmer att vi överväger att göra neddragningar och det beror på hur det ekonomiska läget ser ut för nästa år. Jag kan i dagsläget inte uttala mig om hur stora neddragningar det blir, säger Fabian Zwedberg, som har efterträtt Anders Hasselstrand som vd sedan 1,5 månad tillbaka.

Han beklagar det hela.

– Det är väldigt tråkigt. Vi går bra för övrigt och har fått in ett antal spännande kunder och jobbar med roliga projekt, men för oss är det viktigt att vi är väl rustade inför det som vi har framför oss, säger Fabian Zwedberg.

Han vill inte gå in på vilka nya kunder och uppdrag man har ännu.
Klirr har idag 70-talet anställda och utöver det ett ytterligare 10-tal medarbetare som exempelvis befinner sig på alltifrån mammaledighet eller tjänstledighet.

Vi har förstått att 10-15 personer kan få lämna byrån? Kan det till och med bli fler?
– Jag kan inte kommentera det just nu eftersom det här är något som vi än så länge bara överväger, säger Fabian Zwedberg.

Men har ni varslat någon personal?
– Vi har fört samtal med de personer som eventuellt kan komma att bli berörda. Jag känner en stor sorg över det här, säger Fabian Zwedberg.

Han blev en del av Klirr i och med fusionen med Tewonder i augusti.

– Det händer saker hela tiden just nu i och med den digitala utvecklingen vi gör allt vi kan för att skapa stabilitet och trygghet, säger Fabian Zwedberg.

Han menar att en av de starkast bidragande orsakerna till att just han har utsetts till vd beror hans bakgrund där han har jobbat med digitala frågor i 15 år – han startade Tewonder så långt tillbaka som två månader innan Dotcom-kraschen.

– Det var ett par år av permafrost efter det, men nu har internet växt snabbt och min uppgift är att säkerställa att vi kan växla upp vårt integrerade erbjudande och få in det digitala som en naturlig del i allt vi gör, säger Fabian Zwedberg.

Står ni inför ett konkurshot med tanke på att det ser ut att bli ytterligare neddragningar?
– Vi kommer att göra ett litet minusresultat i år, men ytterst handlar det om att vara väl rustade inför nästa år och vi har helt enkelt en stor kostym, säger Fabian Zwedberg.
Han vill inte uppge när det är klart om och i så hur många som får lämna byrån.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev