Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Klirr vinner internationellt uppdrag för Nicotinell

Publicerad: 24 oktober 2013, 08:12

Efter en fyra månader utdragen pitch har Novatris valt Klirr Stockholm som ny huvudbyrå för varumärket Nicotinell. Uppdraget gäller för den nordiska och brittiska marknaden.


Ämnen i artikeln:

KlirrKlirr Stockholm

Nicotinell säljer nikotinläkemedel i form av tuggummi, sugtabletter och plåster. Byråvalsprocessen har varit internationell och startat i en första gallring av cirka tio byråer.

I höstas rapporterade Resumé om fusionen mellan Klirr Stockholm och den digitalt nischade byrån Tewonder. Nu ska byrån göra en total genomlysning av varumärke och kommunikationen.

– På sikt är det här en stor kund, men det är svårt att veta exakt hur stort uppdraget kommer att bli, säger Per Ottosson projektledare på Klirr Stockholm till Resumé.

Nicotinell har inte varit nöjda med utvecklingen de senaste åren och vill ompositionera varumäret för att tydligare särskilja sig mot Nicorette.

– Vi ska kommunicera vad Nicotinell står för på riktigt och vidareutveckla varumärket. En del av uppdraget blir att hitta en tydligare position gentemot konkurrenten.

I dag jobbar Nicotinell med Bilbo och Wunderman också. De kommer inte
beröras av valet av Klirr Stockholm för huvudbyrå.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KlirrKlirr Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.