Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Klubben är en symbol för det mångkulturella Malmö”

Publicerad: 26 september 2014, 09:48

Klas Tjebbes, vd FC Rosengård

Klas Tjebbes lämnade reklambranschen efter 27 år och blev vd för fotbollsklubben FC Rosengård. I går blev det klart att klubben vann Damallsvenskan i fotboll. FC Rosengård har gjort att mediebevakningen kring Malmö-stadsdelen inte bara präglas av svarta rubriker.


Ämnen i artikeln:

Wonderleap & EightKlas Tjebbes

Klas Tjebbes är en känd reklamprofil i Malmö. Tidigare i år lämnade vd-posten på Wonderleap & Eight. Klubben har blivit till genom en sammanslagning av FC Rosengård och Ldb Malmö FC.

I går säkrade damlaget SM-guldet efter seger mot Göteborg på bortaplan.

– Jag är nog en av den som är minst förtjänt av segern eftersom jag började i augusti, men det är fantastiskt kul att få vara med om något sånt här, säger Klas Tjebbes till Resumé.

Namnbytet till FC Rosengård har i flera medier beskrivits som en pr-succé.  

– Klubben är en symbol för det mångkulturella Malmö och speglar staden som den ser ut i dag. En europeisk stad med stor blandning av olika etniciteter. Namnbytet har också påverkat vad som skrivs om Rosengård i media. Laget står genom sina samhällsprojekt för positiva värden. Tidigare skrevs det mest om oroligheterna i området. Nu har det blivit flera positiva rubriker och det känns bra att vara en del av utvecklingen.

Klas Tjebbes uppdrag är att bygga upp en stabil ekonomi och driva de sociala projekten som FC Rosengård driver på arbetsmarknaden i staden och i Afrika.

– Många av våra sponsorer förstår vikten av att bygga varumärket både genom fotboll och sociala projekt. De är smarta nog att förstå att varumärken byggs av att agera snarare än att tala.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.