Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

KO agerar mot hälsobranschen

Publicerad: 14 maj 2009, 09:26

Konsumentverket ser just nu över hälsobranschens reklam. Nu vill KO att Marknadsdomstolen förbjuder den marknadsföring som Alternativa Hälsokliniken använder.


Ämnen i artikeln:

KonsumentombudsmannenKonsumentverket

Alternativa Hälsokliniken erbjuder tjänster och produkter inom alternativmedicin. Bland annat marknadsförs ett så kallat Vegatest som enligt företaget ska kunna analysera, kontrollera och diagnostisera sjukdomar och till och med att upptäcka cancersvulster. Kliniken marknadsför även hälsoprodukter och behandlingar som sägs bota eller lindra sjukdomar som astma, allergier, inflammationer, ledbesvär och lungproblem.

Nu vill Konsumentombudsmannen, KO, stoppa företagets marknadsföring. Enligt KO använder sig kliniken av falska påståenden. Bland annat menar KO att klinikens uppgifter, om att deras behandlingar och instruktioner helt eller delvis kan bota sjukdomar, inte är sanna.

KO vill också att Marknadsdomstolen ska förbjuda klinikens reklam för Ginko Biloba-preparat som läkemedel så länge det inte är godkänt av Läkemedelsverket.

Agneta Broberg, ställföreträdande KO, säger i en kommentar att KO har begränsade resurser men att de trots detta kommer att hålla ett vakande öga på den här branschen framöver.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News