Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

KO sågar Media Markt

Publicerad: 9 juli 2013, 07:47

Skärmdump från Media Markts sajt.

Media Markt lockar kunder med budskap som "Dela upp betalningen helt räntefritt" och "0 kr ränta 0 kr avgift". Nu får de kritik av Konsumentombudsmannen.


Ämnen i artikeln:

Media Markt

Media Markt vill få kunderna att köpa på avbetalning genom att locka med till synes bra villkor. Men enligt KO strider bolagets marknadsföring, som bland annat finns på deras sajt, mot reglerna.  

De menar att reklamen inte uppfyller kraven på god marknadsföringssed och kreditgivningssed.  I ett brev till företaget skriver KO:  
"Konsumentverket anser att aktuell marknadsföring inte uppfyller de krav som ställs på god kreditgivningssed och god marknadsföringssed. Marknadsföringen är även att anse som otillbörlig då den i märkbar mån påverkar konsumentens förmåga att fatta ett välgrundat affärsbeslut".

De skriver också:

"Konsumentverket anser även att prisinformationen i marknadsföringsmaterialet är vilseledande och även otillbörlig då den påverkar konsumentens förmåga att fatta ett välgrundat affärsbeslut".

Media Markt har fram till den 19 augusti på sig att svara.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Media Markt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.