Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kokain-annonserna från 70-talet sprids efter nya serien

Publicerad: 16 september 2015, 09:51

Några drogliberala annonser från 1970-talet.

En gång i tiden var det populärt att annonsera för kokaintillbehör i USA. Efter att serien "Narcos" haft premiär på Netflix har de gamla kampanjerna fått nytt liv på nätet.


Ämnen i artikeln:

reklamkampanjerKokainAnnonserNetflix

Narcos är en ny serie på Netflix som handlar om den mytomspunna kokainkungen Pablo Escobar. Seriens popularitet har gjort att gamla annonser som mer eller mindre öppet förespråkar narkotikabruk börjat cirkulera.

Ett antal kampanjer började laddas upp av sajten The World's Best Ever och nu finns ett helt galleri av kampanjer från 1970-talet. På Reddit har det också blivit ett poplärt diskussionsämne.

Annonserna marknadsför tillbehör som kan användas vid kokain-intag. Majoriteten är hämtade från drogorienterade tidskrifter från åren 1976-1981. Att göra reklam för produkter som används vid exempelvis cannabisrökning är fortfarande lagligt i en majoritet av USA:s delstater, men frågan är om det någonsin kommer att se ut som för 30 år sedan igen.

Här kan du kolla igenom hela samlingen av annonser.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.