Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kometkarriär i Singapore

Publicerad: 5 augusti 2014, 14:50

Fabio Montero och John-John Skoog

John-John Skoog är art director på Ogilvy & Mather i Singapore. Två år efter examen på Miami Ad School i Hamburg har han och parhästen Fabio Montero redan kammat hem två lejon i Cannes.


Ämnen i artikeln:

GreyOgilvy

John-John Skoog och mexikanske copywritern Fabio Montero tog examen vid Miami Ad School i Hamburg 2012. Efter utbildningen tackade de ja till ett erbjudande att jobba som kreatörsduo på Grey i Düsseldorf.

För sex månader sedan lämnade duon Grey för Ogilvy & Mather i Singapore och under Cannes Lions tidigare i somras tog man hem två Lejon för den nya byrån. Ett silver i utomhuskategorin med en kampanj för Philips och ett brons i film för Unilever.  

– Ogilvy erbjöd oss ett intressant uppdrag på Singapore kontoret, och möjligheten att få arbeta på den asiatiska marknaden med kunder såsom Unilever, Google och Philips, var förstås väldigt lockande för oss båda, och förmodligen det som avgjorde det hela.  

Hur skiljer sig byråkulturen i Singapore från den i Tyskland och i Sverige?
– Den skiljer sig lite, jag tror att det först och främst har med storleken på byrån och deras kunder att göra. Ogilvy kulturen har överraskat oss båda två väldigt positivt eftersom att vi får chansen att jobba tillsammans med andra Ogilvy kontor runt om i världen.  

Hur skiljer sig kraven och arbetssätten för en ung kreatör i Singapore jämfört med Tyskland?
– Kraven och förutsättningarna är relativt lika, det som skiljer sig åt för vår del är att vi numera bär ett större ansvar än vi gjorde på tidigare byråer. Arbetsättet är nästan identiskt för vår del, vi fokuserar mestadels på att komma fram med relevanta reklam-idéer som fungerar.  

Vilka jobb är du personligen mest stolt över?
– Man är ju aldrig bättre än sina senaste projekt så det skulle väl i såf all vara vår senaste reklam för Unilever, men jag tror att det jag personligen är mest stolt över är att vi nyligen vann BMW Asien. Något vi jobbade extremt mycket för så det ska bli extra kul att få vara med och lansera BMW's nya miljö-vänliga serie på den asiatiska marknaden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

GreyOgilvy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.