Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Komm lämnade inget remissvar om 3:12

Publicerad: 8 maj 2013, 08:30

Komms vd Jessica Bjurström

Sveriges Kommunikationsbyråer valde att inte lämna något remissvar på regeringens förslag om nya 3:12-regler. Men organisationen delar kritiken från övrigt näringsliv.


Remisstiden har nu gått ut och FAR, organisationen för redovisningskonsulter revisorer och rådgivare, Advokatsamfundet och Näringslivets skattedelegation, har i sina svar riktat stark kritik mot regeringens förslag till ändrade 3:12 regler.

Men Sveriges Kommunikationsbyråer, som har många medlemmar som skulle drabbas av förändringen, har valt att inte lämna något remissvar.

– Vi gjorde bedömningen att ett ordentligt underbyggt remissvar skulle ta alldeles för mycket resurser och tid i anspråk, säger Komms vd Jessica Bjurström. Jag gick tidigt ut och kommenterade problemen med det ändrade reglerna så vi har varit tydliga med var vi står.

Kritiken som framförts i remissvaren är att regeringen vill stoppa möjligheten för delägare med en mindre ägarandel än fem procent från att ta ut aktieutdelning i stället för lön.

Regeringen hoppas att reformen ska ge skatteintäkter, men Advokatsamfundet pekar på att de föreslagna reglerna är lätta att kringå.

– Vi delar kritiken i de remoissvar som kommit in, men om vi ska lämna in ett remissvar, så ska det vara väl underbyggt och genomarbetat, säger Jessica Bjurström. Och vi valde i det här fallet att avstå.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.