Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Komm om äggröran: ”Olyckligt”

Publicerad: 21 april 2016, 10:27

Maja Siösteen reder ut förvirringen kring byråtoppen.

Foto: Yasmine Winberg och Niklas Palmklint.

Komm reder ut anledningen till förvirringen kring vilken byrå som vann flest Guldägg under onsdagskvällen.
– Vi har inte räknat fel. Vi var inte beredda på att förvirring skulle uppstå, säger Maja Siösteen, projektledare för Guldägget.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstKOMMGuldägget 2016GuldäggetForsman & Bodenfors

När Guldäggsgalan, som hölls på Waterfront i Stockholm, led mot sitt slut i går kväll presenterades byråtoppen, alltså de som vunnit flest Guld- och silverägg, på storskärmar i lokalen.

Forsman & Bodenfors vann fyra Guldägg, varav två tillsammans med H&M Inhouse. Åkestam Holst vann tre Guldägg. Ändå stod Åkestam Holst överst på listan och ropades samtidigt ut från scen som kvällens stora vinnare.

LÄS MER: Förvirringen kring byråtoppen: Vilken byrå vann egentligen flest Guldägg?

Maja Siösteen reder ut hur Komm resonerat med presentationen av byråtoppen.
– När vi gör byråtoppen är det viktigt för oss att visa det antal ägg som delas ut, vilket i år var 15 Guldägg och 33 Silverägg. Forsman & Bodenfors vann ju fyra Guldägg. Men två av dem togs tillsammans med H&M Inhouse. De ville själva att båda skulle stå som byrå. Skulle vi separerat Forsman & Bodenfors och H&M så skulle byråtoppen ha visat 17 Guldägg, säger Maja Siösteen och fortsätter:

– Så här i efterhand kan jag förstå förvirringen på plats och att byråtoppen kräver en förklaring. Det olyckliga är att vi inte kunde förklara oss innan vi hade presenterat byråtoppen.

Men Åkestam Holst presenterades också som vinnare från scen ...
– Nu med facit i hand skulle vi såklart förklarat Byråtoppen tydligare, snarare än att uppge ordningen de kom i. Jag vet att Tove (Norström, kvällens konferencier, reds.anm.) nämnde uppdelningen med Forsman & Bodenfors Guldägg men såklart olyckligt om det inte nådde fram.

Kan ni vara självkritiska till hur det presenterades så här i efterhand?
– Vi har inte gjort fel. Men vi tar på oss att vi kunde ha varit tydligare för att undvika förvirringen som uppstod. I samband med att byråtoppen syntes för sista gången kunde vi tydligare ha förklarat hur vi tänkt med uppdelningen och att Forsman & Bodenfors var den byrå som vunnit flest Guldägg. Anledningen till att vi inte gjorde det var att vi inte var beredda på att förvirring skulle uppstå.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.