Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kommun söker bidrag för reklamkampanj

Publicerad: 27 mars 2009, 09:35

Sorsele kommun behöver mer pengar för att bättre kunna locka till sig turister. Nu vädjar de till regeringen om bidrag.


Sorsele kommun i Lappland har avsatt 50 procent av kommunens yta som naturreservat men har inte de ekonomiska förutsättningarna att marknadsföra det tillräckligt för att locka till sig turister. Nu vädjar de till näringsdepartementet om bidrag för utveckling av besöksnäringen.

I brevet till departementet skriver Karin Israelsson, ordförande i kommunfullmäktige, samt Roland Wermelin, ordförande i kommunstyrelsen.
”I planen för nationalparker finns detta område med som en tänkt nationalpark. I de
fall mark avsätta för skyddsändamål avsätta medel för att öka tillgängligheten i området. Så är det idag då länsstyrelsen disponerar ekonomiska medel för underhåll av leder och stugor, skyltning och underhåll av naturreservatet. Skulle vi ha sagt ja till en nationalpark utfästes även relativt stora ekonomiska insatser för att utveckla och bibehålla det området.”

Israelsson och Wermelin vill nu att regeringen ska avsätta pengar till marknadsföring av hela Vindelälvens lopp genom kommunen.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.