Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kommunal sjösätter nationellt samtal

Publicerad: 5 maj 2014, 08:40

Fackförbundet Kommunal storsatsar på valet och kör igång en nationell samtalskampanj. Upplägget går ut på att låta förtroendevalda genomföra 100 000 samtal på landets arbetsplatser med hjälp av en samtalsapp.


Ämnen i artikeln:

Great BeyondKommunal

– Vi kände tidigt att vi behövde sänka trösklarna till kampanjarbetet för att mobilisera våra 500.000 medlemmar, säger Cecilia Eklund, valledare på Kommunal i en kommentar.

Appen  består av ett avancerat system för kampanjintelligens – smart data –  och tekniken går ut på att alla samtal som genomförs via appen  analyseras för att ge kunskaper om hur kampanjen går i realtid.

Rent praktiskt loggar förtroendevalda och medlemmar in via samtalsappen.se och  får där kunskap om vilka frågor som man ska samtala om.

Appen ger också  Kommunal möjlighet att värva nya medlemmar samt samla kontaktuppgifter.

Datan  används också till så kallad gamification, vilket innebär att alla  användare får ständig uppdatering om hur nära samtalsmålen man befinner  sig.

– Det svåra är inte att utveckla appar eller sajter som samlar  in e-postadresser och sprider filmer. Det svåra är att få stora  organisationer
att bygga en infrastruktur som passar gräsrötterna samtidigt som ledningen får relevant beslutsunderlag i rätt tid, säger Joakim Johansson, byråledare Great Beyond i en kommentar.

Kommunals samtalsapp delar it-plattform med LO, vilka i sin tur bedriver en större ringkampanj under valet.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Great BeyondKommunal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.