Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kommunala storbildsskärmar visade högerextrem propaganda

Publicerad: 26 september 2017, 13:43

Under måndagen visade storbildsskärmar utanför Scandinavium och Ullevi i Göteborg kampanjbilder från högerextrema tidningen Nya Tider, det rapporterar GT.


Ämnen i artikeln:

Nya TiderGöteborgReklam

Bilderna som rullade på Scandinaviums och Ullevis storbildskärmar, och kom från den omdiskuterade högerextrema tidskriften Nya Tider, visade Stefan Löfvén klappa ett skäggigt barn i en barnvagn, en rasistisk nidbild som anspelar på att invandrare som kommer till Sverige ljuger om sin ålder. Även en kort film där Donald Trump sopar sombreros tillbaka över den mexikanska gränsen visades, det rapporterar GT.

Ägarna till skylten, Got Event, säger till Aftonbladet att de överlåtit mediesäljet till bolaget GM-Moving Message och menar att felet som ligger hos dem.

Reklamfilmen rullade på storbildsskärmarna till på tisdagsmorgonen då de togs bort.

I avtalet mellan Got Event och GM-Moving Message står det att reklamen som visas inte får innehålla material som kan uppfattas som sexistisk, diskriminerande, främlingsfientliga eller stötande.

Snedsteget kommer bara en knapp vecka innan Nya Tiders omdebatterade medverkan på Bokmässan i Göteborg.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nya TiderGöteborgReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.