Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kommunikationschefen med och utser sin efterträdare

Publicerad: 20 november 2012, 14:36

Joakim Mörnefelt

Slutkandidaterna till jobbet som Manpowers nästa kommunikationsdirektör kommer att intervjuas av bland annat Joakim Mörnefelt som gjorde klart att han skulle lämna posten i oktober.


Ämnen i artikeln:

Manpower

I oktober rapporterade Resumé om att bemanningsföretaget Manpowers kommunikationsdirektör Joakim Mörnefelt lämnar uppdraget efter tolv år på företaget.

Han kände att cirkeln var sluten efter att ha varit marknadschef, suttit i ledningen och haft globala uppdrag.

Sedan mitten av oktober är rekryteringsprocessen med att hitta hans efterträdare som kommunikationschef i full gång. Enligt uppgift till Resumé har drygt 200 ansökningar inkommit till Manpower.

En rekryteringsbyrå sållar bland aspiranternas cv:ar. I slutskedet kommer kandidaterna att intervjuas av Joakim Mörnefelt som redan har börjat titta på ansökningarna. Det formella beslutet tas sedan av Manpowers vd Peter Lundahl.
– Det är väldigt skoj att det är så många som vill ha jobbet. Att jag är med i processen ger än möjlighet för oss att jobba långsiktigt och trygga våra strategier, säger Joakim Mörnefeldt.

Vad ger det Manpower att låta dig ha en så pass central roll i rekryteringsprocessen?
– Det är ett sätt för vd:n att trygga kontinuiteten. Det finns en hög kompetens bland kandidaterna. Jag har scannat igenom ansökningarna, men huvudsakligen kommer jag att träffa slutkandidaterna.

Processen väntas vara klar strax innan eller efter årsskiftet. Joakim Mörnefelt vill varken bekräfta eller dementera Resumés uppgifter på att det handlar om drygt 200 ansökningar.

Han är förtegen om vad Manpower söker efter då företaget befinner sig mitt i processen.

– Det behåller jag för mig själv, vi söker efter smarta människor, säger Joakim Mörnefelt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Manpower

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.