Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Konstnär gör reklamcomeback – på Google Creative Labs

Publicerad: 3 oktober 2013, 07:24

Simon Dahlgren Strååt.

Tidigare Kycklingstipendiaten Simon Dahlgren Strååt och Robin Wiman är ny svensk duo på Google Creative Labs i London.
Den förstnämnde är tillbaka efter en paus från branschen då han i stället drog till Gotland och målade tavlor, varav några ställts ut på Liljevalchs.


Ämnen i artikeln:

Google

Simon Dahlgren Strååt, med bakgrund på byrån Brooklyn Brothers i London, valde att checka ut från reklambranschen ett tag.

–       På Brooklyn Brothers hade jag skaffat goda vänner och gjort lyckade kampanjer, men jag valde att lämna BB London efter lite mer än 1,5 år eftersom jag och min tjej, numera fru, var trötta på distansen mellan oss, Stockholm – London, säger Simon Dahlgren Strååt till Resumé.

Hans fru fick en AT-tjänst som läkare på Visby lasarett och Simon Dahlgren Strååt flyttade med.

–       Vi hyrde ett hus på en bondgård någon mil från Visby och var lyckliga över att få vara tillsammans igen. Jag tog på mig frilansuppdrag som jag kunde sköta på distans, bland annat åt Brooklyn Brothers och Google Creative Labs, men spenderade större delen av tiden till oljemåleri. Det ledde till att två målningar kom med på Liljevalchs vårsalong och en slutsåld soloutställning i Stockholm. Här i London målar jag på helgerna och jobbar just nu med målningar åt HOPEs nya flaggskeppsbutik i Köpenhamn. Det är en kombination av den digitala och analoga världen som fungerar för mig, säger han.

Nu har Simon Strååt Dahlgren och Robin Wiman, utbildad ad från Beckmans, anställts på Google Creative Labs i London.

–       Vi är en del av det som kallas creative 5 och arbetar som kreatörer med projekt som skall främja Google's kreativitet och innovation. Sedan vi började för ett par veckor sedan har vi startat och blivit en del av några mycket spännande projekt.

– Vi trivs och har otroligt roligt. Det här jobbet verkar komma med stor frihet och goda förutsättningar att göra världen till en bättre plats. Det är en fantastisk chans som vi ser fram emot att göra något bra utav. Om en vecka åker vi till USA för att träffa de andra från New York  och San Francisco. Det skall bli spännande att få se mer av vad de jobbar med och vad de hoppas göra kunna göra längre fram, säger Simon Strååt Dahlgren.

Här kan du se Simon Dahlgren Strååts målningar. 

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.