Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Konstnär vänder på könsrollerna i sexistisk reklam

Publicerad: 22 januari 2018, 09:53

Foto: Eli Razzkalah

I fotoserien "In a Parallel Universe" har den libanesiske konstnären Eli Rezzkalah vänt på könsrollerna i en rad kampanjer från 1900-talets mitt.


Ämnen i artikeln:

BuzzfeedReklam

Sexistisk reklam med föråldrade stereotyper är varken någon nyhet eller något som inte längre existerar.

Ett effektivt sätt att påvisa hur märkligt olika grupper i samhället porträtteras är att byta ut dem mot en annan grupp. Det är precis vad den libanesiske konstnären och fotografen Eli Rezzkalah gjort i sin fotoserie "In a Parallel Universe".

– Under förra Thanksgiving-helgen var jag på besök hos min släkt i New Jersey och hörde mina farbröder prata om hur kvinnor passar till att laga mat, ta hand om hemmet och sköta andra "kvinnliga plikter". Även om jag är medveten om att det synsättet inte finns hos alla män var jag förvånad över att det fortfarande existerar så öppet, berättar han för BuzzFeed.

Eli Rezzakalah valde att rikta in sig på annonser från 1900-talets mitt.

– Jag försökte föreställa mig ett universum där rollerna är ombytta och där män får en smak på sin egen giftiga medicin.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

BuzzfeedReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.