Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kontaktannonsen som sätter fingret på problemet

Publicerad: 9 oktober 2013, 06:32

Folke Films ”kontaktannons” för sin kvinnliga regissör Laerke Herthoni

Kvinnliga regissörer har svårt att ta sig fram i reklambranschen. Efter beskedet om att bara män är nominerade i reklamfilmstävlingen Roygalan är diskussionen nu i full gång. Produktionsbolaget Folke Film gör sitt inlägg i debatten med en fingerad annons.


Ämnen i artikeln:

Folke filmLaerke HerthoniRoygalanHedvig Hagwall Bruckner

Kings copywriter Hedvig Hagwall Bruckner skrev häromdagen ett debattinlägg om den snedvridna branschen. Det finns duktiga kvinnliga regissörer att tillgå – ändå är det i stort sett bara män som får uppdragen att göra reklamfilmer.

Produktionsbolaget Folke Film som har reklambyrår som kunder har krigat för att få in manus till sin talangfulla kvinnliga regissör Laerke Herthoni. Hon är den enda kvinnan av totalt åtta regissörer som är knutna till bolaget.

– Vi vill gärna se en förändring, vi gör allt i vår makt för att förbättra situationen. En av åtta är fortfarande för lite, men får vi in henne så kan det losna och bana väg för andra, säger Abbe Hassan, producent på Folke Film.

Bolaget har gjort en fingerad kontaktannons för att sätta fingret på problemet. Den har lagts ut på Facebook.

– Som det är nu ska det vara riktigt ”kvinnliga manus” för att det ska efterfrågas en kvinnlig regissör, säger Abbe Hassan.

Rättviseförmedlingens lista över kvinnliga reklamfilmsregissörer.  

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.