Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Köttkampanj i tiden, Snowden och lapp på luckan

Publicerad: 16 september 2016, 12:33

Johan Såthe.

Resumés chefredaktör är imponerad av Forsman & Bodenfors. "Det mesta man ser av deras kommunikation imponerar", skriver han i Fredagskrönikan.


Ämnen i artikeln:

Johan SåtheFredagskrönikanCoopForsman & Bodenfors

Jag kan förstå att Telia vill jobba med hypade byrån Forsman & Bodenfors. Man vill det så gärna att man inte ens behöver göra en officiell upphandling.

LÄS MER: Telia valde byrå utan pitch

Men kärleken till Forsman & Bodenfors går att förstå. Det mesta man ser av deras kommunikation imponerar. Senast i raden av starka filmer från Göteborg finns Coops höstkampanj som problematiserar vår konsumtion av kött.

När man hittar ett budskap som ligger exakt rätt i samtiden och kombinerar det med ett genomförande och hantverk i världsklass blir det bra.

Se filmen här:

I nästa utgåva av magasinet Resumé finns ett långt reportage av Jonas Malmborg om spelet bakom Forsman & Bodenfors försäljning till det amerikanska nätverket MDC. Missa inte det.

***

Honkens hörna: I måndags avslöjade Resumés Leif Holmkvist att danska Politikens Hus lagt ett bud på Stampens tidningar. Och inte fått ett svar. Läs mer här.

I nästa veckas utgåva av magasinet Resumé kommer nya avslöjanden från "Honken" om Stampen.

Som prenumerant kan du logga in redan på onsdag kväll och digitalt läsa den papperstidning som kommer ut på torsdag. Teckna en prenumeration här.

***

Enligt undersökningen Orvesto Näringsliv är Resumé den överlägset största tidningen för mediebranschen, med 37 000 läsare, vi ökar med hela 37 procentenheter. Och vi har exakt lika många kvinnor som män som läsare, vilket gläder mig mycket. Tack till er alla, vi hoppas kunna presentera spännande nyheter om vad vill göra med tidningen inom kort.

Läs mer om Orvestos undersökning här.

***

Det som sägs i Garpenberg stanar in Garpenberg. Bra text om Almedalen av Martin Borgs. Läs den här.

***

I kväll har Oliver Stones film "Snowden" premiär. Jag har sett den och ger den fyra Resumé-R av fem. Filmen berättar om Edward Snowdens liv, som är en av historiens största visselblåsare, med för mig massor av nya fakta. Sedan kommer många säkert att tycka att filmen är gravt politisk och tendentiös. Inte utan fog.

Älskar för övrigt att journalister allt oftare portätterats som hjältar i filmer.

***

Har ni varit på Dansens Hus i Stockholm? Det är en mycket fin scen som de senaste åren satt upp flera fina föreställningar. Förra veckan gjorde man egen modern dansversion av klassikern Nötknäpparen. Mycket bra, även om jag tyckte Svansjön som kom häromåret var snäppet bättre. Glöm inte att kissa om ni går dit, toaletterna är en magisk tidsresa till 50-talet (gissar jag, lite före min tid).

***

Missa inte heller Fotografiskas utställning med holländske fotoikon Anton Corbijn. Utställningen 1-2-3-4 är bland det bästa jag sett på Fotografiska i Stockholm. På förhand kändes det som om man hade sett det man behövde se av Corbijn, men det var helt fel. Som en tidsresa till 80-talet (då var jag med!). Affischerna kommer att sälja som smör. Det bröderna Broman gjort med det gamla Tullhuset på Stadsgårdskajen är fanastiskt.

***

Att Bonnier nu börjar använda sina starkaste profiler i fler kanaler tror jag är smart. Vi kommer säkert att få se fler samarbeten av den här typen.

***

Läsning på Resumés sajt under helgen: På lördag har vi träffat sportjournalisten Patrick Ekwall som nyligen tvingades lämna TV4 efter 23 år på kanalen. Han berättar bland annat om att han hade kunnat bli golvläggare i parallellt liv.

Söndagens helgintervju är med Narvas grundare och vd Daniel Bergsten. Han avslöjar bland annat hur man styr en pr-byrå från franska rivieran.

***

Ser fram mot att sitta i juryn för Roygalan och vara med och utse Sveriges bästa reklamfilmer.

Läs mer här.

***

Slutligen: TACK alla ni som har anmält er till Resumé Insikt Live, evenemanget är nu fullsatt. Vi har lapp på luckan. Ni som redan är anmälda: Vi ses på Bonniers konsthall vid lunch på tisdag. Testa gärna att prenumerera på våra nya nyhetsbrev Resumé Insikt, just nu kan du testa gratis en månad. Anmäl dig här.

***

Trevlig helg!

Johan Såthe

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.