Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Krasch för 100-wattaren

Publicerad: 8 september 2010, 13:19

100-wattaren förlänger bidragsinlämningen efter att deras server kraschade i måndags. Ny deadline är fredag 24.00.


Ämnen i artikeln:

100-wattarenPer Rosvall

Per Rosvall, projektledare för reklamtävlingen 100-wattaren.

Idag, onsdagen den 8 september, är egentligen sista dagen att lämna in tävlingsbidrag till 100-wattaren, Sveriges Annonsörers och Sveriges Kommunikationsbyråers gemensamma tävling. Men som vanligt blir det hårt tryck de sista dagarna. Och i måndags kraschade inlämningsservern. Den låg nere i ungefär två timmar på eftermiddagen.

– Det här är dålig respekt för vår tid. Det kan ju inte vara en överraskning att det är hårt tryck  de sista dagarna, säger en person på en byrå som drabbades av kraschen.

– När det väller in bidrag samtidigt pallar inte servern. Det är bara att beklaga, säger Per Rosvall, projektledare för tävlingen.

Men detta är ju som SJ:s förseningar på grund av höstlöv och vägkaos orsakade av den första snön. Att det blir rusning sista veckan man ska anmäla sig till en reklamtävling, det vet ni väl?

– Ja, det vet vi väl. Vi borde haft bättre beredskap för detta. Jag vill inte skylla ifrån mig, men tillsammans med bättre beredskap hos byråerna kan vi undvika detta till nästa år, säger Per Rosvall.

Han tycker dock att även byråerna kan lära av sina misstag.

– Byråerna kan också ha bättre framförhållning. VI har bättre möjlighet att ta hand om deras tävlingsbidrag på ett bra sätt om inte allt kommer samtidigt.

Men han har förståelse för de sura reaktioner de fått:

– Det ska funka och man har rätt att bli sur när det inte funkar.

Det är dock inte bara själva kraschen som väckt irritation på byråerna. Även dålig information om det inträffade och vad det leder till irriterar. Till exempel att anmälningstiden nu förlängs som en kompensation för kraschen under måndagseftermiddagen.

– Då borde det väl kommuniceras ut så att alla byråer får veta det. De borde ringa er på Resumé och berätta det, säger en person till Resumé.

Varför har ni inte berättat att ni förlängt inlämningstiden till fredag kl 24.00 på anmälningssajten?

– Det var ett mycket bra förslag att vi lägger ut den informationen på sajten. Det är bra, säger Per Rosvall.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

100-wattarenPer Rosvall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.