Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Kreativitet är att visa människor respekt"

Publicerad: 15 februari 2011, 11:20

DM-experten Patrick Collister driver företaget Directory, en kvartalsrapport över världens bästa DR. Idag höll han föredrag för Postens DR-akademin. ”The Future is Direct” är budskapet.


Ämnen i artikeln:

Posten

Patrick Collister.

Patrick Collister har i över 30 år jobbat med kommunikation och hjälpt företag som Unilever,Tescos och Barclays. Han har också vunnit guld och silver i Cannes Lions.

Han menar att företag ska nå direkt ut till sina kunder med relevanta budskap och att budskapen ska vara anpassade till kundernas önskemål och nå dem vid ett tillfälle då de är mottagliga för kommunikation. DM eller Direct Marketing är den typ av kommunikation som företag måste behärska för att bedriva affärer i framtiden. DM kan handla om att kommunicera med SMS, mail, sociala medier, direktreklam eller andra vägar som gör det möjligt att prata direkt med den du vill nå.

Patrick Collisters fem DM-tips

1. Glöm inte att varje DM-enhet du kommunicerar ut också är varumärkeskommunikation. Se därför till att utnyttja all kundkommunikation på ett bra sätt.

2. Glöm inte direktreklamen. Det kan fungera tillsammans med TV och digitalt för att öka effektiviteten av både dessa medier.

3. Kreativitet är att visa respekt för människor. Om de inte är intresserade av ditt erbjudande just i det här ögonblicket, kan de vara intresserade av dig en annan dag. Var intressant. Var engagerande.

4. Du riskerar mer genom att göra samma gamla beprövade saker än vad du gör genom att prova något nytt och fräscht.

5. Att prenumerera på Directory är ett lysande sätt att ta reda på vad andra marknadsförare gör runt om i världen i kategorierna både lika och olika till ditt.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Posten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.