Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kreatörsduo flyttar hem till Sverige

Publicerad: 20 maj 2011, 05:10

Kreatörerna Erik Nordenankar och Filip Tyden lämnar Mother respektive Fallon i London och flyttar hem till Sverige. Nu vill de jobba ihop på samma byrå. – Vi siktar på att börja jobba som team efter sommaren i Stockholm, säger de till Resume.se.


Filip Tydén och Erik Nordenankar.

Erik Nordenankars flickvän bor i Stockholm och efter två års distansförhållande så får det räcka. Filip Tydén är sugen på att bo och jobba i Sverige efter fem år i London.

Efter en framgångsrik tid med guld och silver i Cannes Lions återvänder de hem till Sverige.

Hur har tiden i London varit?
– Kanon, högt tempo på jobb och högt tempo på fritid. Fått chansen att jobba med, och lära känna, väldigt bra och inspirerande folk, säger de båda.

Vad är största skillnaden mellan reklambranschen i Sverige och i England?
– Storleken. Större jobb i England. Det kan vara både positivt och negativt, det är kul att kunna kontakta dom största internatinella regisörerna samt fotografer och för det mesta få postiva svar. Och även att kunna ha en idé som involverar Daft Punk, Peter Crouch eller Robert de Niro utan att det är orimligt.

– Men storleken brukar också innebära längre och omständigare processer, mycket testgrupper och fler personer på olika marknader som måste komma överens. Man måste kämpa för att slutresultatet inte ska bli en urvattnad kompromiss. I Sverige görs det mycket bra jobb med mindre budgetar. Man arbetar ofta närmare varandra i mindre grupper vilken ofta leder till ett bra resultat.

– En annan skillnad är att det är mindre tävlingshysteri här, eller åtminstonde inte hela tiden. Det är mest årliga tävlingar det pratas om bland kollegor. Det är ganska befriande när det sneglas mindre på vad som vunnit senaste månaden.

Vad söker ni i Sverige? Vill ni jobba ihop på samma byrå?
– Vi siktar på att börja jobba som team efter sommaren i Stockholm.  Hoppas kunna få allt klart så snart som möjligt och sen kunna njuta av sommaren.

Innan de flyttade utomlands jobbade Erik Nordenankar på King i Stockholm och Filip Tydén åkte till London direkt efter Beckmans och gick två år till i skolan på Royal College of Art.

Nedan är några av filmerna som Erik Nordenankar och Filip Tydén har gjort.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.