Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Kris? Glöm det!”

Publicerad: 7 september 2012, 06:19

Luleå-byrån Vinters vd Ulrika Billström och tidigare vd:n Ronny Olovsson som numera jobbar med annat på byrån.

Reklambyrån Vinter gör ett rekordresultat med en ökad byråintäkt med 47 procent och en resultatförbättring med 93 procent. – Det känns förstås fantastiskt kul att konstatera att Vinter gör all time high med sitt historiskt sett bästa resultat någonsin i en tid då marknaden generellt beskrivs vara på nedgång, säger Ulrika Billström, vd, Vinter.


Ämnen i artikeln:

Ronny Olovsson

Vinter presenterar gladeligen bokslutet för räkenskapsåret 2011/12. Resultatförbättringen är 93 procent, till 3,2 miljoner kronor. Byråintäkten blev 28,8 miljoner kronor, en ökning med 47 procent. Nettoomsättningen gick upp med 24 procent till 38,4 miljoner kronor.

– Sett över en femårsperiod  har Vinters byråintäkt fördubblats och tillväxten har skett med bibehållen trippel-A-ranking från Soliditet, säger Ulrika Billström,  vd, Vinter.

Under räkenskapsåret har Norrlandsbyrån Vinter etablerat ett Stockholms-kontor med fem anställda och nu söker man ytterligare en copywriter till huvudstaden.

– Vår starka ekonomi gör det möjligt för oss att fortsätta satsa  offensivt nu under 2012 och 2013. Exakt  hur och vad får vi återkomma till. Men vi vill bland annat ta ett större  ansvar för de kreativa näringarna framförallt i Norrland och förädla nya  talanger på ett bättre sätt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ronny Olovsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.