Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Krismöte på Kaplan

Publicerad: 12 januari 2010, 12:58

Enligt uppgift ska det idag ha hållits ett krismöte på Kaplan, detta efter att förra vd:n Amanda Undin nu stämmer byrån.


Marianne Kaplan och Amanda Undin.

Som Resume.se tidigare rapporterat lämnade Amanda Undin vd posten på Kaplan i början av december. Då sa båda parter att det ska ha berott på att man tänkte olika kring en rad strategiska punkter. Amanda Undin uttryckte även då att det var svårt att gå in som vd i ett bolag där ägaren är kvar och styr och ställer.

Igår rapporterade Dagensmedia att förre vd:n Amanda Undin ska ha lämnat in en stämningsansökan strax innan jul där hon kräver att uppsägningen ska ogiltigförklaras, detta efter en infekterad tvist med styrelseordförande för Kaplan RM, Marianne Kaplan.
– Jag vill börja med att dementera att det skulle röra sig om en infekterad tvist. Jag anställdes som vd, och i ett vd-avtal står att kommer man inte överens så kan man välja att avsluta samarbetet.
¬– Men det är sättet som det hela skett som jag reagerar på. Att man går ut och påstår att jag ska ha jobbat med kunder vid sidan av, utan styrelsens kännedom är helt befängt. Jag jobbade med en kund innan jag tillsattes, och en bit in i min anställning, något som också finns dokumenterat och som självklart var godkänt av Marianne Kaplan. Nu hoppas jag att vi snabbt kan komma till en lösning så att detta försvinner.

Enligt uppgift ska nu flera på Kaplan ha sökt sig från byrån, det ska även idag ha hållits ett krismöte kring den uppblossade affären, något som Marianne Kaplan, grundare och styrelseordförande för Kaplan RM dock dementerar.
– Vi upplever inte det här som någon kris. Vi hanterar den fråga som uppkommit, och vi har samtal och levande diskussioner kring allt möjligt här. Men jag vill inte kommentera om vi haft något krismöte. Det jag kan säga är att vi har haft en uppföljning av det som stått i pressen de senaste dagarna.

Vad har du för kommentar kring stämningsansökan?
– Den väljer jag att inte kommentera.

Vad var orsaken till att Amanda Undin fick gå?
– Det vill jag heller inte kommentera.

Har ni lyst ut vd-tjänsten?
– Vi kommer att söka en ny vd, men efter en sådan här situation måste man tänka efter lite. Tills vi tillsatt någon kommer styrelsen att jobba lite mer aktivt med vd frågorna.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.