måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kronfågel gör största kampanjen någonsin – fokus på hållbarhet

Publicerad: 16 september 2019, 09:12

Kronfågel och Nord DDB har tagit fram ett nytt kommunikationskoncept. Nu lanseras kampanjen som ska vägleda konsumenten kring vilket klimatavtryck som valet av mat skapar där kycklingen har avsevärt lägre klimatpåverkan jämfört med rött kött.

Ämnen i artikeln:

KronfågelReklamKommunikation

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Kronfågel är ett varumärke som har gjort stort avtryck genom sin kommunikation genom decennierna. Det koncept som haft starkast eftermäle och blivit folkligt är "Kyckling på fredag" som lanserades första gången år 2000. I andra tidigare reklamkoncept har Kronfågel uppmanat konsumenterna att "ta fågelvägen" och lanserat olika typer av innovationer med fokus på hur smak och hälsa.

Nu gör Kronfågel sin största kampanj någonsin. Produktfördelen som man väljer att sätta ljus på denna gång är att kyckling har en tiondels klimatpåverkan om man jämför med nötkött. Kampanjen är framtagen med Nord DDB och startar nu i veckan.

Kronfågel vill med kommunikationen hjälpa konsumenten att göra enkla och medvetna val genom att påvisa kycklingens låga klimatpåverkan.

– Vi vet att många människor tycker att det är svårt att veta hur och vad man ska handla för att inte bidra med för stora klimatavtryck. Vi inom livsmedelsbranschen behöver hjälpa konsumenten att navigera i detta. Vi vill bidra med enkla lösningar som både kan göra gott för dig som människa samtidigt som det är bra för planeten. Det är dags för oss att berätta att genom att välja kyckling istället för kött så bidrar du till betydande mindre utsläpp av växthusgaser, säger Susanne Zabrodsky, marknadschef på Kronfågel i en kommentar.

Tillsammans med reklambyrån Nord DDB har Kronfågel tagit fram ett konceptet som är en integrerad 360-graders kampanj. I samband med lanseringen släpps en reklamfilm som ska visa vad ett skifte från nötkött till kyckling skulle innebära. Budskapet illustreras med flygplan. Även ett antal kortare filmer har tagits fram som spinner på samma tema, som också vill ge mottagaren matinspiration.

–Det är alltid kul att jobba med koncept som kommer att väcka diskussion. Med en befolkning som inte äter 100% vegetariskt, känns det viktigt att lyfta alternativen också. Speciellt när det finns enkla sätt att göra bättre ifrån sig genom medvetna proteinval, säger Anna Boberg, Copywriter på Nord DDB.

Kampanjen kommer att rulla under hösten och tar också plats på utomhustavlor, digitala plattformar, i sociala kanaler och genom en del pr-aktiviteter.

Byrå: Nord DDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev