Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kunderna får utveckla Kungsledens kampanj

Publicerad: 11 november 2009, 13:49

Igår släpptes den nya sajten Lokalamöjligheter.se, ett led i fastighetsbolagets nya satsning på sociala medier.


Kampanj-annons.

Sajten.

– Tanken är att det här successivt ska utvecklas till ett nytt forum för utbyte av erfarenheter, problemlösning, kommentar- och frågemöjligheter, och mycket mer. Vi har släppt över ansvaret till marknaden och  användarna som ska fylla sajten med innehåll, sedan kompletterar vi successivt med olika funktioner, säger Rickard Bäcklin, projektledare på Hilanders som ligger bakom kampanjen.

Hur stor risktagning är det att lägga över ansvaret på användarna?

– Många resonerar som så att man inte vågar släppa in kunderna och tycka till eftersom de ”då kan tycka elaka saker”, men den kontrollen har man förlorat sedan länge. Tycker inte konsumenten till på den egna arenan gör man det någon annstans.

– Man kan gilla läget eller inte, men man kan inte bortse från det . Det är alltid en utmaning med onlinekommunikation. Med det här hoppas vi kunna bjuda till och öppna upp för dialog.

Till skillnad från traditionella kampanjer som har start och stopp finns det i den här kampanjen inget slutdatum utan ska fortlöpa under en längre tid genom användarnas engagemang, säger Rickard Bäcklin.

– Det här blir lite av en chanstagning och vi är spända av förväntan för att se hur väl det här faller ut. Med den här typen av kampanjer vet man aldrig i förväg hur bra det kommer gå.

Webbplatsen lanseras under hösten med hjälp av en rikstäckande annonskampanj i dags- och affärspress samt på webben.

De ligger bakom kampanjen

Uppdragsgivare: Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör Kungsleden
Arbetsgrupp på Hilanders:
Projektledare/varumärkesstrateg: Rickard Bäcklin
Art Director: Christoffer Nordin
Copywriter: Jessica Cederberg
Grafisk Form: Tomi Andersin/Olle Hellström
Produktionsledning: Cajsa Westrup
Webbproduktion: Halvarsson & Halvarsson

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.