Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Reklam

Kungen av kitsch – Snoop Doggs bästa reklamsamarbeten

Publicerad: 17 januari 2019, 13:45

Calvin "Snoop Dogg" Broadus är Klarnas nya ansikte utåt. Men det är inte första gången rapparen från Long Beach dyker upp i reklamfilmer. Hur står sig Smoooth Dogg mot Snoops tidigare reklamsamarbeten?


Ämnen i artikeln:

Snoop DoggReklamKlarna

Vid sidan av sin musik har Snoop Dogg länge gjort sig känd som en av cannabis-industrins främsta ansikten utåt. För 2017 års Super Bowl valde den amerikanska mobiloperatören T-Mobile att para ihop Snoop Dogg med kompisen Martha Stewart i en reklamfilm sprängfylld med referenser till maruijana. En kampanj som förmodligen inte flugit på den svenska marknaden.

De flesta av Snoop Doggs reklamsamarbeten tycks komma från inledningen av 00-talet, en period då han själv (med ett par undantag) befann sig i något av en kreativ öken. I den kanske märkligaste reklamfilmen från Snoop Doggs karriär dyker han iklädd crooner-outfit rakt ut ur ett kylskåp innan han brister ut i sång (på tyska!). Reklam för det tyska mobilkasinot Vybemobile.

1994 drack inte rappare inte champagne, de drack "malt liquour". Därför var det en perfekt matchning när dryckesproducenten St.Ides vände sig till Snoop Dogg och kusinen Nate Dogg för ett varumärkessamarbete. Samarbetet innebar inte bara att de två dök upp i en reklamfilm, duon spelade även in låten "St. Ides in the LBC".

Vågat, med tanke på att Snoop Dogg vid tillfället var en av de mest kontroversiella artiserna i USA.

Reklamfilmen "Ultimate Clean up" för Orbit var så verklighetstrogen att annonsören kände sig tvingad att göra en förtydling – bara för att du tuggar Orbit garanterar det dig inte en plats i himlen.

2017 är inte den enda gången Snoop Dogg dykt upp i en Super Bowl-reklam. 2015 var han ansiktet utåt för matleveranstjänsten EAT24.

Snoop Dogg visar sina färdigheter med en ljussabel i den här pastischen på den klassiska Star Wars-scenen från Mos Eisley. Även Daft Punk, Noel Gallagher och David Beckham gör gästskådespel i reklamfilmen från adidas.

I inledningen av Snoop Doggs karriär släppte han inte en skiva utan att sampla George Clinton och Parliament. Därför var det inte mer än naturligt att han i inledningen av 00-talet samarbetade med funkikonen i en reklamkampanj för Nike.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Snoop DoggReklamKlarna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.