Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kvartett sägs upp från Garbergs

Publicerad: 28 november 2012, 11:42

Joakim Landin

Under hösten genomförde Garbergs en omorganisation som innebär att fyra medarbetare får lämna byrån. Beslutet drabbar främst de digitala rollerna. – Vi måste bli ännu smartare och mer effektiva, säger Garbergs vd Joakim Landin till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Joakim LandinGarbergs

Tidigare i höstas genomförde Garbergs en omorganisation. Reklambyrån hade sedan länge haft digitala specialister i olika stödjande roller, både kreativt och i produktionen.

Efter re-organsationen fyllde de digitala specialisterna inte samma betydelse.

– I takt med att alla team idag rör sig obehindrat mellan analoga och digitala kanaler så blev det ofta dubblering av roller, frågor om ansvarsfördelning och ett ibland ineffektivt sätt att jobba, säger Garbergs vd Joakim Landin till Resumé.   

Hur många handlar det om?
– Vi har så långt det varit möjligt erbjudit andra roller inom Garbergs men totalt har fyra personer slutat. Samtidigt har vi stärkt vår kärna av kreativa team och digital affärsutveckling.

Vilka tjänster berörs?
– Det är framför allt rent digitala roller, men omorganisationen har även berört någon administrativ roll.

Varför tvingas ni går ner i bemanning?
– Å ena sidan är förändringen bara en normal affärsmässig åtgärd. Vi, som alla andra företag, funderar ju ständigt på hur vi ska vara organiserade för att skapa värde, vara effektiva, utvecklas och möta våra kunders förväntningar. Å andra sidan är vi naturligtvis inte heller opåverkade av det ekonomiska klimatet. Många företag ser över sina kostnader, inte minst investeringarna i marknadsföring, och vi måste naturligtvis bli ännu smartare och mer effektiva.

Hur kommer 2012 se ut för er ekonomiskt?
– En sak som vi lärt oss genom åren är att inte kommentera vår ekonomi innan boksluten är klara, men i stort så ser det ut som förra året. Eventuellt till och med något bättre.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Joakim LandinGarbergs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.