Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kvinnor till attack mot Donald Trump i ny kampanj

Publicerad: 16 mars 2016, 13:41

Donald Trump.

”Bimbo”, ”fet gris” och ”hund”. Det är ord som Donald Trump använt mot kvinnor under primärvalet. I en ny anti-Trump kampanj så använder kvinnor hans egna citat om kvinnor mot honom. Se här.


Ämnen i artikeln:

ReklamYoutubeDonald Trump

Det är Republican Anti-Trump Super PAC Our Principles, som bildades av veteraner från Mitt Romney och Jeb Bush-kampanjer, som lanserat en attack mot Donald Trump med hjälp av citat han uttryckt mot kvinnor. Den har redan nära 2,5 miljoner visningar på Youtube.

I filmen hörs ord som ”Bimbo” och ”Hund” och citat som ”There was blood coming out of her eyes, blood coming out of her…wherever”. Det sistnämnda är en uppmärksammad mening sagd till Fox programledare Megyn Kelly, som Trump flera gånger gett sig på. Samtidigt uppmanar kvinnorna den amerikanska befolkningen att inte lägga sin röst på Donald Trump.

Adweek skriver att timingen på annonsen är lätt att förstå. Samtidigt skriver sajten att då Trumps supportrar förmodligen inte kommer att låta sig påverkas, så kan Super PAC motivera de som redan är emot honom att gå ut och rösta.

Pur Principles PAC har hittills spenderat 5,3 miljoner dollar på sändningstid mot Donald Trump såhär långt, inklusive 500 000 dollar på radion.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamYoutubeDonald Trump

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.