lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kvinnorna tar över reklamjury

Publicerad: 14 november 2013, 09:27

Christina Knight.

Foto: Andreas Elgstrand.

INGOs cd, Christina Knight, blir återigen ordförande för Postens DR-tävling för studenter – Guldlådan. Nytt för tävlingen är dock är att hela 5 av 6 i juryn är kvinnor.

Ämnen i artikeln:

PoolBarncancerfondenKaplanSystembolagetGuldlådanIngoChristina KnightForsman & Bodenfors

KB

Karl-Johan Byttner


Ulf Rönnbäck från Pool är undantaget som bekräftar regeln i juryn för Guldlådan 2014. Övriga fem jurymedlemmar är kvinnor.

Förra gången tävlingen skedde fanns det två män i juryn – Jacob Nelson och Fredrik Achatius.

Guldlådan är en tävling inom reklam och kommunikation och vänder sig till sig studenter.

Syftet  är att öka förståelsen för Direktmarknadsföring DR samt visa på  kreativitetens betydelse när det gäller både analys och strategi och  utförande.

Ingos cd Christina Knight är återigen ordförande för  tävlingen.

I juryn finns, förutom Ulf  Rönnbäck, Karin Frisell från F&B, Anna Leach Bergsten från  Barncancerfonden, Anette Andersson från Kaplan och Malin Forkman från  Systembolaget.

Den ena delen av briefen har bestått av en uppgift för  Systembolaget där målet är att få fler att våga testa alkoholfritt på  nationen/kåren samt öka nedladdningen av appen ”Promillekoll”.

– För  oss är det extra intressant eftersom vår kampanj vänder sig just mot  studenter. Man kan alltså säga att det är målgruppen som tar fram  idéerna, säger Malin Forkman, varumärkeschef på Systembolaget i en  kommentar.

Den ideella, och därmed andra uppgiften, handlar om utforma  en kampanj åt Barncancerfonden under parollen ”Visa ditt hjärta – bli  månadsgivare till Barncancerfonden.”

Här ska studenterna komma med idéer  som kan öka antalet månadsgivare.
– Vår förhoppning är att vi får  något som är så bra att vi kan använda det på riktigt, säger Anne Leach  Bergsten, marknadschef på Barncancerfonden i en kommentar.

Den fjärde  december är sista dagen för att lämna in tävlingsbidrag. Juryn väljer  ut tre vinnare i respektive kategori och får ”live-pitcha” sina bidrag i  samband med finalen den 22 januari.

Hela juryn består av:
Ordförande: Christina Knight, INGO
Malin Forkman, Systembolaget
Anne Leach Bergsten, Barncancerfonden
Karin Frisell, Forsman & Bodenfors
Anette Andersson, Kaplan
Ulf Rönnbäck, Pool

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev