Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

L'Oréal får betala miljonböter

Publicerad: 27 februari 2014, 13:32

Detta får L'Oréal inte påstå i Sverige

Skönhetsjätten L'Oréal måste betala en miljon för att företaget utan täckning påstår att deras medel tar bort rynkor. Det har hovrätten beslutat om idag.


Ämnen i artikeln:

MarknadsdomstolenL'Oréal

Vitet på en miljon kronor för L'Oréal står fast. Det blir utfallet efter att hovrätten prövat målet mellan det franska hudvårdsföretaget och Konsumentombudsmannen, KO, som gått till domstol efter att ett reklamförbud fastställt av Marknadsdomstolen inte respekterats. Det skriver i dag nyhetsbyrån Sirén.

Marknadsföringen gällde ansiktskrämer som enligt L'Oréal skulle ha en dramatiskt reducerande effekt på ansiktsrynkor - påståenden som domstolen ansåg saknade grund och därmed var vilseledande för konsumenterna.

Konsumentombudsmannen drog L'Oréal inför Marknadsdomstolen 2009 för att bolaget marknadsfört ansiktskrämer med vilseledande påståenden om att de skulle reducera eller ta bort rynkor.

Marknadsdomstolen avgjorde till KOs förmån och dömde L'Oréal till ett vite på en miljon kornor om marknadsföringen inte upphörde. L'Oreal valde att överklaga och fortsatte med sin marknadsföring.

I och med hovrättens beslut måste vitet nu betalas.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

MarknadsdomstolenL'Oréal

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.