Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

La Redoute polisanmäls för miljöbrott

Publicerad: 6 maj 2008, 12:27

Trafikkontoret i Stockholms stad polisanmäler modeföretaget La Redoute efter dagens kampanj där tusentals postorderkataloger lassats ut i stan. – Våra städare har fått gå och plocka upp katalogerna, det här är skittrist, säger Claes Thunblad, enhetschef på Trafikkontoret.


La Redoutes postorderkataloger ligger överallt i Stockholm, Göteborg och Oslo i dag.

Resume.se berättade i morse om modeföretaget La Redoutes gerillakampanj där företaget i samarbete med byrån Miami – utan tillstånd – placerat ut 10 000 exemplar av företagets 800 sidor tjocka katalog i de centrala delarna av Stockholm, Göteborg och Oslo. 5 000 kataloger i Stockholm, 2 000 i Göteborg och 3 000 i Oslo.

Samtidigt pågår Trafikkontorets kampanj mot nedskräpningen i Stockholm. Och just Trafikkontoret i Stockholms stad reagerar nu starkt mot kampanjen och polisanmäler La Redoute för nedskräpningen.

– Det är som illegal affischering fast värre. Våra lokala städare får gå och plocka upp de här katalogerna som skräpar på parkbänkar och elskåp. I förmiddags hade de plockat upp 40 kataloger, och det bara på Södermalm, säger Claes Thunblad.

Trafikkontoret överväger även att skicka en faktura till La Redoute. 150-200 städare jobbar dagligen för att hålla stan ren och fräsch, och nu har det gått åt extra tid åt att plocka upp katalogerna.

–   Det är svårt att göra en kostnadsberäkning, men allt känns bra så fruktansvärt onödigt. Skittrist, helt enkelt, säger Claes Thunblad.

Polisanmälan gäller brott mot miljöbalken, vilket kan ge böter eller fängelse i ett år.

– Jag har inga kommentarer att ge, jag vill informera mig själv om läget först, säger Gustaf Rydelius på La Redoutes byrå Miami.

Har ni tagit med det här i beräkningen?
– Det finns alltid en riskanalys.

Det är inte första gången gerillabyrån Miami är i blåsväder. I fjol retade exempelvis en gerillakampanj med specialgjorda trafikskyltar gallfeber på Stockholms stad.

Läs även: La Redoutes bombmatta med kataloger

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.