Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

La Redoutes bombmatta med kataloger

Publicerad: 6 maj 2008, 08:30

Modeföretaget La Redoute lassar ut 10 000 postorderkataloger i Stockholm, Göteborg och Oslo – utan tillstånd. Samtidigt pågår en kampanj mot nedskräpning. – Vi hoppas naturligtvis att de plockar upp det som blir kvar, säger Trafikkontorets Christina Durling till Resume.se.


En av La Redoute-katalogerna som lagts ut i dag.

I dag genomför postorderföretaget La Redoute en gerillakampanj med målet att locka 7 000 nya kunder.

10 000 exemplar av företagets 800 sidor tjocka katalog – med  ett erbjudande på 50 procents rabatt – kommer att läggas ut i de centrala delarna av Stockholm, Göteborg och Oslo. 5 000 kataloger i Stockholm, 2 000 i Göteborg och 3 000 i Oslo.

– Katalogerna    placeras ut på parkbänkar, kafébord och det är även handutdelning, säger  Gustaf Rydelius på byrån Miami, som ligger bakom gerillakampanjen.

Nyligen drog Trafikkontoret i Stockholm igång en ny kampanj mot nedskräpningen. La Resdoute och Miami har inte ansökt om tillständ för gerillakampanjen, men enligt Gustaf Rydelius är det inte tal om någon nedskräpning.

– Det är alltid svårt att kontrollera vad folk gör med katalogerna, men vi kommer självklart att plocka upp de kataloger som eventuellt blir kvar. Det här är inte värre än gratistidningarna som delas ut varje dag, säger Rydelius, som påminner om kampanjen med spargrisarna i Stockholm i julas som folk tog med sig hem.

I Stockholm pågår för närvarande en ny anti-nedskräpningskampanj i regi av Trafikkontoret.    Kampanjen vill påverka stockholmarnas beteende för att hålla stan ren och vacker.

– La Redoute har inte sökt om tillstånd för det här och självjlart hoppas vi att de plockar upp efter sig, säger Christina Durling på Trafikkontoret.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.