Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Läkare Utan Gränser förmedlar goda nyheter om hiv/aids

Publicerad: 3 december 2012, 12:12

Bild: FF Special Branding Projects.

De flesta vet att hivsmittade som behandlas i tid kan leva ett normalt liv utan att utveckla aids. Få känner till att hiv-behandling också minskar risken att smitta sprids vidare med hela 96 procent. Det är budskapet i en kampanj från Läkare Utan Gränser.


Ämnen i artikeln:

Läkare utan gränser

Budskapet kommuniceras i första hand via sociala medier, med filmen "Hur  stoppas en massmördare?" i centrum. Alexandra Rapaport ikläder sig här  rollen som kall mördare, som anser sig förtjäna samma mediebevakning som  förr.

Kampanjen startade inför World Aids Day, första december. Vid delning av  filmen bildades en symbolbild av hivläkemedel av alla som delade den  tillsammans med texten "Stoppa aids". Bilden är framtagen av SBP och  Hungry Hippo som fotograferat medicinerna.

– Det är en upplysningskampanj och för en gångs skull är delning av  filmen och frågan det största målet i sig. För alla som jobbat med  kampanjen har det varit en lika stor aha-insikt att behandling även är  prevention och minskar vidare spridning med så mycket som 96 procent,  säger Fredrik Forsling på communitybyrån Special Branding Projects.

Det är många som ställt upp för att göra en slagkraftig kampanj utifrån  begränsad budget och förutom SBP som står för konceptet så är det Bombay  Works som gjort webblösningen, Palladiumfilm har producerat och  regisserat filmen och The Line står för post production och musik till  densamma.

Se filmen här.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Läkare utan gränser

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.