måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Läkare utan gränser: ”Vi kan inte ta emot mer gåvor”

Publicerad: 10 november 2014, 10:16

Skärmdump från kampanjsidan

Efter Klirr och Spotlights kampanj #utmanaebola där företag och privatpersoner uppmanades att skänka pengar för att bekämpa ebola, har så mycket pengar samlats in att ”Läkare utan gränser” nu tvingas stoppa inslamlingen.

Ämnen i artikeln:

KlirrSpotlight PRLäkare utan gränser

SS

Susanna Sköld


5,8 miljoner kronor har samlats in till projektet #utmanaebola som Johanniterhjälpen tillsammans med byråerna Spotlight och Klirr drog igång under mitten av oktober i år.

Nu säger organisationen ”Läkare utan gränser” stopp till fler gåvor och berättar att insatserna under 2014 och 2015 kommer bli fullt finansierade.

”Läkare utan gränser i Sverige har inte möjlighet att ta emot mer öronmärkta gåvor från Utmana ebola än den stora summa ni redan samlat in” skriver Anna-Karin Modén, insamlingsansvarig på Läkare utan gränser, till initiativtagarna för kampanjen.

Läkare utan gränser ber att insamlingen stoppas eftersom den gräns för öronmärkta gåvor som organisationen har möjlighet att absorbera redan har nåtts.

”Vi måste be er att stanna insamlingen till oss och att inte ta emot fler öronmärkta gåvor till vårt ebolaarbete genom Utmana ebola-initiativet” fortsätter hon i mejlet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev