Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lämnar Cannes Lions för nytt toppjobb

Publicerad: 17 juni 2014, 12:43

Amanda Benfell.

Foto: Magnus Helander.

Efter 18 år lämnar pr-chefen Amanda Benfell sitt toppjobb på Cannes Lions. Sedan hon började har verksamheten vuxit enormt med en omsättning i dagsläget på runt en halv miljard kronor. Hennes nya jobb blir att göra en liknande resa med The Gunn Report.


Amanda Benfell bekräftar Resumés uppgifter om att hon slutar på Cannes Lions.

– Det stämmer, det kommer att gå ut officiellt snart. Jag fick plötsligt en möjlighet att göra något annat och kände att jag ville ta chansen.

Hennes nya jobb innebär en tjänst som marknads- och kommunikationschef på The Gunn Report som rankar världens byråer efter tävlingsinsatserna.

När Amanda Benfell började på Cannes Lions hade tävlingen bara två jurygrypper och åtta seminarier. Nu är det en jätteverksamhet – en enorm ciskus som håvar in hundratals miljoner. Verksamheten har också utökats med tävlingar som Dubai Lynx, Spikes Asia och Eurobest.

The Gunn Report har en liten organisation och Amanda Benfell hoppas att kunna göra en liknande resa på sitt nya jobb.

– Det känns spännande, men samtidigt emotionellt att lämna Cannes Lions som varit en så stor del av mitt liv, säger hon till Resumé.

Amanda Benfells efterträdare blir Camilla Cole som redan finns i organisationen, men som nu tar ett kliv upp.

Amanda Benfell tillträder på The Gunn Report den 13 juli.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.