Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

LANdry – så ska Samsung få tonåringar att spela mindre och lägga mer tid på tvätten

Publicerad: 17 juni 2016, 07:19

Kidsen byter smutstvätt mot speltid.

Foto: Kampanjbild/Samsung

Du vill ha hjälp med tvätten – men din tonåring sitter bara och gejmar. Samsung vill göra tonåringar mer motiverade att ta ansvar i hemmet: Tvingas byta smutstvätt mot speltid.


Ämnen i artikeln:

DDBSamsung

Samsung lanserade nyligen den nya tvättmaskinen AddWash, som går att styra och övervaka med en app från mobilen. För att uppmärksamma produkten arrangerade man ett tillfälligt experiment i centrala Stockholm tillsammans med byrån DDB, samtidigt som man belyste många föräldrars problemfyllda vardag, med omotiverade tonåringar.

I den tillfälliga tvättautomaten fick tonåringar helt enkelt byra smutstvätten mot speltid.
– Ny teknik öppnar upp för förändringar i vardagen, och nu när även vitvaror blir mer uppkopplade är möjligheterna större än någonsin. Experimentet LANdry kan ses som ett exempel på hur man kan använda innovativ teknik för att hitta roliga, men också hjälpsamma, sätt att delegera speltimmarna för sig själv eller barnen där hemma, säger Adam Fors, nordisk marknadschef på Samsung.

Martin Runfors, kreatör på DDB Stockholm:
– Att tonåringar avskyr hushållssysslor vet vi. Och att föräldrar inte gillar när deras
tonåringar spelar spel istället för att göra sina hushållssysslor vet vi också. Vi ville testa om det var möjligt att omvända synsätten.

Se experimentet i en video nedan.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

DDBSamsung

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.