Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lanserade Uber i Sverige – får toppjobbet i NYC

Publicerad: 9 januari 2015, 08:15

Babba Canales.

Babba Canales var ena halvan av duon som lanserade Uber i Sverige. Nu har flyttlasset gått till New York. Där ansvarar hon för bolagets strategiska partnerskap inom mode, musik och konst.


Ämnen i artikeln:

Babba CanalesUber

För två år sedan lanserade hon det hajpade taxibolaget med buller och bång på den svenska marknaden. Sedan dess har Uber tagit marknadsandelar och expanderat så väl geografiskt som med olika nya produkter.

Nu tar Babba Canales, som var community manager och ansvarig för mycket av pr-arbetet, flyget över till andra sidan Atlanten.   Där ska hon se till att förknippa varumärket med mode, konst och musik.  
– Första projektet att sätta tänderna i blir New York Fashion Week nu i februari. Det ska bli riktigt roligt, säger hon.

Vad lockade mest med att flytta?
– Efter att ha lanserat Uber på den svenska marknaden och jobbat med vår tillväxt i 2 år kände jag mig redo för en nästa utmaning. Då det roligaste med mitt jobb har varit att driva tillväxt och varumärkeskännedom genom smarta samarbeten, kände jag att ville fokusera ännu mer på det. New York, som The Capital Of The World, kändes som den perfekta platsen för detta.  

Hur skiljer sig dina nya utmaningar från de på Uber i Sverige?
– Det känns verkligen som ett nytt jobb! New York är en mycket större marknad där mode, musik och konst verkligen spelar en viktig roll. Det betyder att jag i min nya roll kommer kunna fokusera mer på det och göra det riktigt bra. I Sverige har det endast varit en liten del utav många andra sysslor.

Hur ser du på på Ubers position nu i Sverige?
– Uber har blivit ett riktigt starkt namn i Sverige vilket är häftigt att se. Vi växer snabbt och har dessutom ett kick-ass team i Stockholm så det kommer fortsätta att gå bra.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Babba CanalesUber

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.