Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Länsförsäkringar väljer Mecka

Publicerad: 24 juni 2013, 13:05

Mats Alfredsson, strateg och vd på Mecka

Foto: Pressbild: Mecka

Mecka blir reklambyrå för Länsförsäkringars nya samarbete mellan bolagen i Halland, Göteborg och Bohuslän samt Älvsborg. Detta efter en pitch mellan sex västsvenska reklambyråer.


Ämnen i artikeln:

MeckaLänsförsäkringar

– Det här är ett prestigeuppdrag för oss. Länsförsäkringar har det högsta anseendet i sin bransch och vårt uppdrag blir nu att ta det här ett steg till, , säger Mats Alfredsson, strateg och vd på Mecka.

Den 1 mars i år skapades en samlad enhet för marknadskommunikation för de tre länsbolagen med huvudkontor i Borås. Ambitionen är att få människor i regionen att samla sitt totala engagemang i Länsförsäkringar. Det handlar om försäkringstjänster, skadeförebyggande rådgivning, pensionssparande, fondsparande, bolån, annan finansiering, banksparande, rådgivning och fastighetsförmedling.

– Inom den här regionen har Länsförsäkringar 600 000 kunder, så det är en mycket bra bas att utgå ifrån. Men vi är övertygade om att många fler är intresserade. Vår uppgift blir att förpacka det rätt och kommunicera erbjudandet, strategiskt och kreativt, säger Mats Alfredsson.

Från Länsförsäkringars sida är man nöjda med utfallet av pitchen:

– Mecka är ett stabilt företag med en hög kreativ höjd. De har kompetensen att lyfta fram våra unika fördelar på marknaden samtidigt som de har visat ett bra tänk kring medievalet, säger Kerstin Häregård, kommunikationschef för de tre Länsförsäkringsbolagen Älvsborg, Halland samt Göteborg och Bohuslän.

Meckas arbete startar omedelbart, men det blir först under hösten som något kommer att synas ut mot marknaden.

– Vi har tidigare arbetat med Länsförsäkringar Älvsborg, men i och med den gemensamma plattformen för de tre bolagen, får vi nu möjlighet att kommunicera betydligt bredare, säger Mats Alfredsson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MeckaLänsförsäkringar

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.