Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Länsstyrelserna slår ett slag mot nätsexhandeln

Publicerad: 19 december 2017, 15:08

Foto: Kampanjbild

Med domännamn snarlika kända sexköpssajter ska Länsstyrelserna i Sverige hjälpa sexköpare att bli kvitt sitt beteende och påminna om att det i förlängningen finansierar organiserad brottslighet och människohandel.


Ämnen i artikeln:

PrimeReklam

Medan gatuprostitutionen de senaste åren minskat ökar sexhandeln via nätet lavinartat. Enligt Malin Ström (M), vice ordförande i socialnämnden i Stockholm Stad, läggs tusentals annonser om sexköp upp varje vecka.

För att uppmärksamma den ökande sexhandeln på nätet lanserar nu Länsstyrelserna kampanjen "Du avgör" framtagen av Prime.

Målet med kampanjen är att informera potentiella sexköpare om att deras beteende i förlängningen bidrar till organiserad brottslighet och människohandel. Kampanjen kretsar kring 50 domäner som är snarlika sajter populära bland sexköpare.

– Med kampanjen vill vi befinna oss på samma ställen som sexköparna och där passa på att påminna dem om att sexköp är olagligt. Vi vill också informera om att det finns hjälp att få om man vill förändra sitt beteende, säger Patrik Cederlöf, nationell samordnare mot prostitution och människohandel.

Väl på sajterna erbjuds de potentiella sexköparna hjälp för att förändra sitt beteende. Sajterna är även preparerade med re-targeting som gör att besökarna kommer få riktad bannerannonsering med ett liknande budskap.

Medavsändare för kampanjen är Nationellt metodstöd mot prostitution (NMT) och plattformen Civilia Sverige mot människohandeln.

Arbetsgrupp Prime:

Kreatörer: Hanna Belander och Peter Lublin
Övrigt team: Ikrah Ferdaus, Robin Wiman, Emmelie Tilly, Viktor Göransson, Svante Ahlman och Renée Lorenius.
Kundansvarig: Sofia Embrén

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

PrimeReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.