Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Larsson kan bli global Lowechef

Publicerad: 9 december 2008, 13:23

Lowe Brindfors vd Björn Larsson är aktuell som chef för hela Lowenätverket. I april nästa år lämnar Steve Gatfield posten och kan alltså ersättas av en svensk. Lönen för chefsjobbet: 20 miljoner kronor


truefalse

Björn Larsson, vd på Lowe Brindfors

Steve Gatfield klev på IPG:s krisdrabbade skuta Lowe för tre år sedan och har arbetat med att vända nätverket. Hans avtal går ut i april nästa år och Tony Wright, styrelseordförande för Lowe Worldwide, arbetar nu intensivt med att hitta en ersättare.

Men det är inget lätt uppdrag. De senaste åren har cheferna för Lowe avbytt varandra på löpande band.
Vd:n för nätverket är placerad i London men får räkna med att ha cirka 200 resdagar om året.

Lowes starkaste byråer finns i Brasilien och i Stockholm. Den svenska verksamheten har dock drivits med mångmiljonförluster de senaste åren.

Enligt vad Resumé erfar har Björn Larsson varit aktuell för posten vid tidigare tillfällen. Då ska hans familjesituation med yngre barn hindrat honom från att ta jobbet.

I takt med att barnen har vuxit upp och flyttat hemifrån skulle Björn Larsson nu kunna vara en spelbar kandidat.

Rekryteringen leds av Michael Roth, högsta chef för IPG, Interpublic Group, som äger Lowe.
Men Björn Larsson är inte den ende svenske IPG-chef som har nämnts som kandidat. Resumé kunde under hösten avslöja att McCanns nordiske koncernchef Michael Storåkers nobbat ett chefsjobb på Wieden Kennedy i Amsterdam.

Björn Larsson har valt att inte kommentera Resumés uppgifter.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.