Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Läsarna bestämmer namnen i Sandra Beijers bokdebut

Publicerad: 3 december 2013, 09:57

Bokomslaget och Sandra Beijer

I mars debuterar den förra reklamprofilen och bloggaren Sandra Beijer som författare med ungdomsromanen "Det handlar om dig". I dag utlyser hon en tävling på sin blogg "Nio till fem" där läsarna får chansen att ge namn åt karaktärerna i boken.


Ämnen i artikeln:

Sandra Beijer

"Det handlar om mig" är en kärlekshistoria i Stockholmsmiljö mellan två tonåringar. Den kvinnliga huvudpersonen i Sandra Beijers bok har tre bästa vänner som den förra reklamprofilen (tidigare på bl.a. Garbergs och Wieden & Kennedy i New York) behöver nya namn till.

Sandra Beijer hade först valt namn till karaktärerna baserat på att hon inte kände någon med de namnen, men nu får alltså hennes bloggläsare möjligheten att namnge karaktärerna (två tjejer och en kille). De som motiverar sina namnval bäst går vinnande ur tävlingen.  

–För mig är det ett sätt att få mer kontakt med mina läsare och väcka ett engagemang för boken. Att skriva en bok handlar mycket om integritet, då är det kul att göra precis tvärtom och släppa läsarna närmare processen, säger Sandra Beijer till Resumé.

Är det här också ett sätt att marknadsföra boken?
– Ja, absolut. Det här är ett av sätten.

Hur kan du som erfaran bloggare använda bloggen som marknadsföringsplattform?
– Jag släpper några teasers. Jag har lagt ut den första och det omarbetade bokomlaget på bloggen. Mina läsare får alltid första tjing på alla nyheter kring boken.

Kommer du att göra fler aktiviteter där dina läsare blir en del av processen?
– Kanske det beror helt på förlaget. Det är en bransch med långa ledtider och mycket måste planeras i förväg.

Sandra Beijers blogg "Nio till fem" har omkring 140 000 läsare i veckan. Hennes bokdebut har varit färdigskriven i ett år och ges ut av det klassiska barnboksförlaget Rabén & Sjögren som även bland annat varit Astrid Lindgrens förlag.

– Det känns superstort. Det har alltid varit en dröm för mig att skriva en bok.

I vilken utsträckning handlar boken om dina egna tonår?
– Delvis bygger den på mina erfarenheter, men det är en fiktiv berättelse. De ligger mycket mer än vad jag gjorde.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sandra Beijer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.