lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Läsarna: Björn Rietz har för hög lön

Publicerad: 13 november 2009, 10:34

120 000 kronor per månad som vd för Sveriges Kommunikationsbyråer är på tok för mycket.  Enligt Resumés webbenkät anser 7 av 10 att Björn Rietz, har för hög lön. I skrivande stund har 2 150 personer röstat.

Ämnen i artikeln:

Björn RietzSveriges KommunikationsbyråerReklam

KB

Karl-Johan Byttner


Björn Rietz. Foto: Sören Andersson.

Det blåser kring Sveriges Kommunikationsbyråer. Häromdagen kunde Resumé bland annat avslöja att vd:n för Sveriges Kommunikationsbyråer, Björn Rietz har en lön uppemot 130 000 kronor per månad.

Innan artikeln publicerades gick Sveriges Kommunikationsbyråer ut med ett brev till byråledare och medlemmar där förbundet bland annat informerar om att vd har en månadslön på 120 000 kronor per månad.

Nu visar en webbenkät, som omfattar drygt 2 000 personer, att majoriteten anser att en sådan månadslön inte är rimlig. Mer exakt har 66 procent svarat att månadslönen inte är rimlig, 15 procent vet inte och 19 procent anser att den är rimlig.

Resumé har exempelvis granskat förra vd Pia Grahn Brikells taxeringsår 2008 hon har en taxerad förvärvsinkomst på 835 584 kronor, vilket ger en genomsnittlig månadslön på drygt 69 000 kronor.

En lustighet i brevet, som närmast kan tolkas som en freudiansk felskrivning, är:
”…är det så att vi ser fler oklarheter kommer vi att skriva ytterligare brev som inte överensstämmer med sanningen”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev