Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Lättklädd annons frias

Publicerad: 3 december 2013, 13:16

Annonsen frias.

Mäklarfirman Roi anmäldes till RO för en bostadsannons som blev en snackis i sociala medier. Hemnet plockade bort annonsen – men nu frias Roi.


Ämnen i artikeln:

RON

Roi-grundaren Hans Moberg skapade uppmärksamhet för sin mäklarfirma med foton utöver det vanliga kring ett Sigtuna-objekt, med stereotypa könsroller där kvinnan stod lättklädd i köket och bakade.

– Hemnet tyckte att bilderna är för livsstilsinriktade. Jag fattar inte varför. Vi påminner ju om Fantastic Frank, men Hemnet ville att vi skulle återkomma med något mer normalt, sa Hans Moberg till Resumé efter att Hemnet tagit bort annonsen.

Annonsen anmäldes till Reklamombudsmannen, RO, men RON, Reklamombudsmannens opinionsnämnd har nu friat mäklarfirman, skriver Dagens Media.

”Humor och ironi används ofta i reklam. Sådant kan mildra en schablonisering av könsrollerna och göra den mindre kränkande, samtidigt finns alltid en risk att det man vill ironisera eller göra sig rolig över istället förstärks”, skriver Ron i sitt beslut, och tillägger:

”Opinionsnämnden anser att reklamen är utformad med ett humoristiskt anslag och att en genomsnittskonsument uppfattar detta”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

RON

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.