Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Le Bureau biffar upp Viggo och Schulman

Publicerad: 1 oktober 2008, 11:46

En personlig karikatyrteckning – som annons. Det var formatet när gymkedjan World Class i lördags skulle locka besökare till nya gymmet i Beckmans gamla lokaler.


– World Class vill avdramatisera synen på träning. Det ska kännas roligt, helt enkelt, förklarar Tobias Carlson, ad på Le Bureau.

Le Bureau valde ut ett antal strategiska platser runt Östermalm där ett par tecknare fick skissa av förbipasserande och försåg dem med muskulösa kroppar.

Det låg ett överraskningsmoment i upplägget.

– Tecknarna var inte brandade med World Class för att överraskningsmomentet skulle vara så stort som möjligt. Folk trodde att de fick en vanlig gratis karikatyr, men fick istället en krallig personlig annons med ett väldigt bra öppningserbjudande.

Och det var många som fick kroppar med nya dimensioner, åtminstone på papperet.

– Vi flyttade runt ett par killar mellan Stureplan, Östermalmstorg och Nybrogatan, säger Tobias Carlson.

Kampanjen har i nästa steg övergått till en riktad dr-kampanj. Ett antal kändisar får nya muskler i annonser som skickas direkt hem till dem.

– Vi skickar bland annat annonser till Calle Schulman och Fredrik Virtanen, folk som skulle behöva röra på sig lite mer.

Även Resumés chefredaktör Viggo Cavling finns på kändislistan.  

Hur ofta tränar ni själva på Le Bureau?
– Två dagar i veckan.

Arbetsgruppen:
Kund: World Class, Carl Reinestam
Kreatörer: Jonas Wittenmark & Tobias Carlson
Projektledare: Nina Malén

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.